Природен парк Рилски манастир Дирекция на Природен парк „Рилски манастир”

НОВИНИ / "22 март- Световен ден на водата"


"22 март- Световен ден на водата"
18/03/2015 |
"22 март- Световен ден на водата"

                                                                Отбелязване на Световен ден на водата

 

             Презентация на тема „22 март- Световен ден на водата” и презентация на тема : „Кой живее в реката”

 

 

Eксперти от ДПП „Рилски манастир“ гр.Рила представиха  пред малчуганите природолюбители-децата от ОДЗ ”Д-Р Тодора Миладинова” гр.Рила  презентация на тема: ” 22 – март Световен ден на водата ” и занимателна презентация на тема: ”Кой живее в реката”. 

 На 18.03.2015 г./Сряда/,  експерти от Дирекцията на природен парк „Рилски манастир” към Изпълнителна  агенция по  горите подготвиха и представиха пред децата от ОДЗ ”Д-р Тодора Миладинова” презентация на тема : ”22 март- Световен ден на водата” и занимателна презентация на тема „Кой живее в реката”.

Целта на презентациите е запознаване на децата за ползите от водата, нейното правилно използване и опазването и  от замърсяване. Проведена бе и занимателна игра за най- малките, да изброят и посочат какви животни обитават реките. Посочени бяха правилните места за изхвърляне на отпадъците от бита.  Мероприятието се проведе в сградата на детското заведение и е в  изпълнение на плана за работа с деца между ДПП ”Рилски манастир” и Обединено детско заведение  ”Д-р Тодора Миладинова” град Рила,  през учебната 2014/2015г.

Целта на плана за работа с деца е :

-  Да се подпомага развитието на творческо-образователната мисъл чрез забавни игри свързани с природата.

- Да се  подпомогне изграждането на  умение у децата опазване на водата в града в който живеят, пестене  и използване на питейната вода от чешмата разумно и пестеливо.

-Да се провокира желание за контакт с природата и нейното опазване и съхранение.