Природен парк Рилски манастир Дирекция на Природен парк „Рилски манастир”
НОВИНИ

Служители от ДПП ”Рилски манастир” към Изпълнителна агенция по горите през месец юни  извършиха ремонт и възстановяване на паркова инфраструктура  в м.”Обедище”, Студената чешма” и „Кирилова поляна”.
01/07/2020 |
Служители от ДПП ”Рилски манастир” към Изпълнителна агенция по горите през месец юни извършиха ремонт и възстановяване на паркова инфраструктура в м.”Обедище”, Студената чешма” и „Кирилова поляна”.

Искаме да призовем всички посетители на Природен парк Рилски манастир да бъдат отговорни при престоя си в границите на парка. Да пазят изградените от служителите  кътове за отдих, информационни табла и табели.  Да събират и почистват след себе си  отпадъците и остатъци от храна. Да бъдат особено внимателни при паленето на огън  и да ползват само регламентираните  огнища.
20 години Природен парк „Рилски манастир“
26/06/2020 |
20 години Природен парк „Рилски манастир“

На днешната дата преди 20 години със Заповед на Министъра на околна среда и водите е създаден Природен парк „Рилски манастир“. За да отбележи своя юбилей,  Дирекцията на парка представя пред обществеността най-новото си печатно издание, което можете да разгледате тук. Книгата е посветена на двадесетата годишнина на парка и представя уникалната красота, изключителното биоразнообразие и богатото културно-историческо наследство на защитената територия. Тя е издадена с любезното...
Ден четвърти - презентация за животинския свят на Природен парк "Рилски манастир"
25/06/2020 |
Ден четвърти - презентация за животинския свят на Природен парк "Рилски манастир"

Днешната презентация ще ви запознае с многообразието на животинските видове, които се срещат на територията на Природен парк "Рилски манастир". Можете да я свалите от тук.
Еньовден - ден на лечебните растения
24/06/2020 |
Еньовден - ден на лечебните растения

От днешната презентация, която можете да разгледате тук, ще научите, че Еньовден е най-дългият ден в годината, изпълнен с надежда и вяра в добрите сили на природата. Освен това дните около Еньовден бележат средата на годината, когато слънцето достига зенита си. През нощта на Еньовден и водата има лековита сила. Преди да тръгне към зима в нея се окъпва слънцето, в нея се къпят и всичките болести. Това е най-потайната и мистериозна нощ през годината.Тогава всяка билка добива...