Природен парк Рилски манастир Дирекция на Природен парк „Рилски манастир”

НОВИНИ / Как едно изкачване до Рибните езера в Природен парк „Рилски манастир“ може да сбъдне мечти


Как едно изкачване до Рибните езера в Природен парк „Рилски манастир“ може да сбъдне мечти
30/08/2023 |
Как едно изкачване до Рибните езера в Природен парк „Рилски манастир“ може да сбъдне мечти

Група ентусиасти от фондация „Ела и ти” за пореден път си поставя не леката задача да дари усмивки и сбъдне още нови мечти, като направи нашите красиви планини достъпни за хора с увреждания.

Това ще се случи на територията на Природен парк „Рилски манастир“ към Изпълнителна агенция по горите, на 2 септември (събота), когато група от 40 доброволци, с помощта на специализирани колички-носилки, ще заведат трима човека с увреждания до хижа Рибни езера.

Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“ подкрепя събитието и ще раздаде на участниците информационни материали и сувенири.

Пожелаваме успех на благородното начинание и вярваме, че гледката към Рибните езера в Природен парк „Рилски манастир“ ще бъде основателна причина за усмивката на лицето на участниците.

 

 

Допълнителна информация за фондация „Ела и ти”

До момента Фондация „Ела и ти“ е  реализирала успешно следните събития и проекти: посещение на пещерите „Съева дупка“, „Проходна“ и „Бачо Киро“,изграждане на и преминаване повъжен тролей над Фотинските водопади, тандемен полет с парапланер, преминаване с водни колела на еко-пътеката Искър-Златна Панега, достигане до Птичия остров в яз. Батак, посещение на водопад Скаловитец с всъдеходи, изкачване на Черни връх в зимната планина с шейни, теглени от скиори, участие в планинското състезание „По стъпките на Алеко с приятел“ през 2020 и през 2021 – три колички с човек с увреждания по 11 км планинско трасе. „Панти, шейни, усмивки” – достигане до Черни връх в зимната планина.

Получена е награда за смел подход на годишните награди на Timeheroes - 2018 . Фондацията притежава лиценз от АКСУ за предоставяне на социални услуги „Общностна работа“ – Л-3129-180. Нейните инициативи се радват на голям медиен интерес и множество привлечени доброволци.