Природен парк Рилски манастир Дирекция на Природен парк „Рилски манастир”

НОВИНИ


Почистване и ремонтни дейности в началото на новия туристически сезон
09/04/2024 |
Почистване и ремонтни дейности в началото на новия туристически сезон

Във връзка със започващия туристически сезон тази година, горските инспектори към Природен парк "Рилски манастир" възстановиха кътовете за еднодневен отдих в местността „Кирилова поляна“.  За бъде гарантиран приятния престой на туристите в парка,  инспекторите почистиха от отпадъци района . Отправяме нашия призив към посетителите на Природен парк "Рилски манастир" да спазват правилата  за опазване на горите от пожари и да се грижат за  чистотата на природата.
Седмица на гората в детска градина "Ален мак"
04/04/2024 |
Седмица на гората в детска градина "Ален мак"

Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“ към Изпълнителна агенция по горите продължава с провеждане  на събития по случай  "Седмица на гората 2024 г." Днес, 04.04.2024 г., експерти от парка запознаха малките приятели на парка от ДГ  „Ален мак“ град Кочериново и филиал село Бараково с различните видове дървета, които се срещат на територията на парка. С помощта на техните учители  и експертите от парка и под формата на игра, децата научиха разликата между иглолистни...
Отбелязваме Седмица на гората в ДСХ "Св. Иван Рилски"
03/04/2024 |
Отбелязваме Седмица на гората в ДСХ "Св. Иван Рилски"

Днес, за първи път отбелязахме Седмицата на гората в Дом за стари хора „Св. Иван Рилски„ в гр. Кочериново. С голям интерес възрастните хора изслушаха беседата за горите на Природен парк „Рилски манастир“ и отделните дървесни видове, които са характерни за територията на парка. На края засадихме и фиданки от сребролистна липа в двора на дома. Благодарим на г-жа Елена Игнатова и г-жа Стефка Воденичарска за поканата и топлото посрещане.
Отбелязваме Седмицата на гората
01/04/2024 |
Отбелязваме Седмицата на гората

Поставихме началото на Седмица на гората в детска градина "Д-р Тодора Миладинова" в град Рила. Децата научиха как да разпознават възрастта на дърветата, както и защо гората е важна за хората и за животните. А със засаждането на дръвчета доказахме, че всеки от нас може да допринесе за нейното опазване.