Природен парк Рилски манастир Дирекция на Природен парк „Рилски манастир”

НОВИНИ / Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз посетиха Природен парк "Рилски манастир"


Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз  посетиха Природен парк "Рилски манастир"
12/04/2018 |
Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз посетиха Природен парк "Рилски манастир"

Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз участваха в залесяване на нова европейска гора, в землището на с. Падала, района на "ДГС Рилски манастир". Събитието под надслов "За зелена, обединена Европа" беше организирано в рамките на неформалната среща на директорите по горско стопанство на държавите членки от ЕС, която е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Участниците в акцията засадиха 30 фиданки от видовете атласки кедър и бреза.
В залесяването участва и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

Гостите посетиха Рилският манастир и Посетителския център на Природен парк "Рилски манастир", където имаха възможност да се запознаят с природните дадености на 11-те природни парка в България и по специално с Природен парк "Рилски манастир"