НОВИНИ / Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз посетиха Природен парк "Рилски манастир"

12/04/2018 |
Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз посетиха Природен парк "Рилски манастир"

Генералните директори по горско стопанство на държавите членки от Европейския съюз участваха в залесяване на нова европейска гора, в землището на с. Падала, района на "ДГС Рилски манастир". Събитието под надслов "За зелена, обединена Европа" беше организирано в рамките на неформалната среща на директорите по горско стопанство на държавите членки от ЕС, която е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Участниците в акцията засадиха 30 фиданки от видовете атласки кедър и бреза.
В залесяването участва и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

Гостите посетиха Рилският манастир и Посетителския център на Природен парк "Рилски манастир", където имаха възможност да се запознаят с природните дадености на 11-те природни парка в България и по специално с Природен парк "Рилски манастир"

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на ЕС
чрез    Програма за Трансгранично сътрудничество /CCI Number 2007CB16IPO007/