Природен парк Рилски манастир Дирекция на Природен парк „Рилски манастир”

НОВИНИ / Наградиха участниците в Световен конкурс за детска рисунка


Наградиха участниците в Световен конкурс за детска рисунка
09/11/2021 |
Наградиха участниците в Световен конкурс за детска рисунка

В Рилския манастир бе открита изложба с рисунки на деца от 60 държави. Меропиятието, чиято организация бе подпомогната от Дирекция на Природен парк "Рилски манастир", е финалната част от Осмия световен конкурс за детска рисунка, организиран от фондация "Малък зограф". Темата на тазгодишния конкурс е "Зелена планета".

Всяка година фондацията "Малък Зограф" присъжда  медали на деца, чийто картини са класирани на първо, второ и трето място. На отличените деца от чужбина, медалите се предават на представители от посолствата на техните страни.

По традиция, при откриването на изложбата се връчват и специални награди на хора и институции, за подкрепата им за децата от България и света. Такава награда бе връчена на Негово Преосвещенство игумена на Рилския манастир - Адрианополския епископ Евлогий, който уважи мероприятието. На откриването на изложбата присъстваха и, представители на посолства, кметът на на община Рила, директорът на ТП ДГС „Рилски манастир”, директоръг на ДПП „Рилски манастир” и много други гости.

Освен медали и сертификати, наградените деца получиха и подаръци, между които и книжката на Природен парк „Рилски манастир”, издадена по повод 20 годишнината на парка.